📹 Senaste nytt inför Everton

Bild till nyheten 📹 Senaste nytt inför Everton

Jürgen Klopp har mött pressen inför Merseysidederbyt och diskuterade bland annat den speciella utmaning som ett derby innebär, vikten av att rotera truppen och de små marginalerna som kan innebära skillnaden mellan ett mål och ett missat jätteläge.

Klopp om känslan inför derbyt:

– Superviktigt för oss, det är uppenbart. Med de två senaste resultaten har Everton i princip blivit säkra.

– För oss är situationen uppenbar. Varje match är superviktig.

– Jag vet inte exakt när mitt första derby var, 2015? 2016. Jag hade inte varit ärlig om jag sagt att det omedelbart var min "årets match". Jag såg hur mycket det betydde för fansen, så jag hade med mig det, men kände det inte riktigt själv. Men nu är jag både medveten om det och har känslan för det, det har utvecklats under åren.

– Det är alltid tuffa matcher, särskilt där. Hemma har vi varit lite bättre. Vi förlorade mot Carlo Ancelotti, som alla nu vet är en väldigt duktig manager! Men vi har haft bra resultat, bra matcher. Vad som hänt tidigare är inte så viktigt, den här matchen är superviktig för oss nu. 

Om utmaningen att möta Everton:

– Intensiteten. Goodison Park kan skapa ganska bra stämning också. För spelarna så är det ibland så att när man möter Liverpool så är det mer än bara tre poäng. Det är så alla ser det där. Vi kommer aldrig att underskattas när vi kommer dit, det gör det svårare. Men det är samma sak när de kommer till oss. Jag tror aldrig att vi inte har sett redo ut inför ett derby.

– 4-1-segern... jag minns Sadio Manés sena mål till 1-0. Det finns fina storys, men nu måste vi vara redo för den här matchen.

Om att kunna rotera i truppen:

– Det har varit viktigt med tanke på att nästa match mot West Ham kommer direkt efter. Vi behövde göra det. Vi får se vad vi kan göra till den här matchen. Inget är bestämt ännu. Vi har ett pass i eftermiddag och sedan kommer vi att fatta beslut. Förhoppningsvis kommer vi ha pigga ben på planen. 

– Everton spelade också i söndags, samma rytm, men det har inte varit så hela tiden. Deras rytm har varit en annan. Det här är en intensiv vecka för båda lagen, så vi får se.

Om några nya skador dykt upp:

– Ja, tyvärr. Diogo gjorde sitt mål, kände någonting och vi har nu fått reda på att det fanns någonting där och att han kommer vara borta i ungefär två veckor.

– Utöver det, nej. 

Om hur stolt han är över laget:

– Jag känner inte stolthet, jag har inte tänkt på det så. Så som världen fungerar så kan man inte.. jag hade älskat att kunna avgöra hur det skulle sluta baserat på tidigare erfarenheter. Vi är Liverpool, vi har alltid ambitioner. Förra säsongen var inte bra, vi visste att det var viktigt för klubben att kvalificera sig för Champions League igen. Det var tydligt att det var det vi behövde satsa på. Det ser bra ut, det är inte helt klart än, men det ser bra ut.

– Det är allt. Vi är där vi är. Vi vill vinna alla matcher. Men så var det även i första omgången. Man försöker vinna alla matcher. Man måste hantera bakslagen. Fram tills för två veckor sedan var nog allting bättre än någon hade kunnat tro, sedan kom en vecka där insatserna inte var så dåliga som resultaten kändes efteråt. Dessförinnan hade vi en av våra bättre matcher mot Man United, som vi förlorade i FA-cupen, det kändes konstigt. Vi har aldrig dominerat United där på det sättet. 

– Tittar man på våra siffror, ja, det finns två lag som gjort fler mål än oss, men det är inte så att de har gjort 50 fler mål än oss. Allt handlar hela tiden om hur man kan hitta in i rätt känsla igen. Vi brukar kunna göra det. Jag är nöjd med hur vi har reagerat. Vi vann mot Atalanta, ja vi gick inte vidare, men vi vann matchen. Det känns som att det inte räknas. Man jobbar hårt för att vinna och gör det men...

– Sedan vann vi med 3-1 mot Fulham och jag hörde folk säga: "Det var inte särskilt bra", "Fulham var inte så bra." Jag önskar att de hade spelat en Premier League-match och känt av intensiteten och utmaningen. Jag är väldigt positiv. Inte på ett konstigt sätt så att jag vill se på saker ur ett ljusare perspektiv än verkligheten, men nu är vi inne i slutskedet av säsongen, det handlar inte om att spela den piggaste fotbollen på hela säsongen – man måste vinna matcher. Jag tror att vi vet hur man gör det men för att lyckas måste man ta sig an de specifika utmaningar som varje motståndare innebär.

Om att göra mål i öppet spel igen:

– Målet från en fast situation var inte illa det heller! Det är bra, men återigen, Diogos skott, målvakten fick en hand på bollen utan att lyckas rädda, det handlar om centimeter. Man kan inte förändra allt på grund av några centimeter hit eller dit, vi skapade mycket även innan. Ja, det känns bra om man gör mål i öppet spel, men det viktiga är att man gör mål. Att man skapar chanser. 

Om att spela sin fotboll i ett derby:

Journalisten nämnde att nio av de senaste 12 derbymatcherna på Goodison har slutat oavgjort.

– Alla nio skiljer sig från varandra. Det går inte att jämföra. Vi har missat en del chanser där. Men självklart är det en speciell stämning på arenan, varför skulle det inte vara det? Hur svårt det är att hantera? Jag skulle inte säga att det är svårt, spelar man mot Newcastle, bra stämning, Man United, bra stämning. 

– Derbyfebern finns där, men vi måste behålla kylan. 

Om Alexander-Arnolds utveckling:

– Sedan jag träffade honom för första gången har han utvecklats till en man. Fantastisk spelare, det var han från första dagen. En otrolig talang som utvecklats till en världsklasspelare. Det är ganska sällsynt att man som manager är en del av en sådan resa. Trent har aldrig haft en annan manager. Det kommer att bli bra för honom att få ny inspiration framöver, men jag tror att vi kan vara ganska nöjda med stegen vi tagit. 

– När man ser honom spela nu så är det bara så tydligt vilken bra spelare han är. Jag hoppas inte att det blev några missförstånd senast när jag sa det där om att Conor har spelat några matcher men att Trent är Trent. Jag vill också säga att Conor är Conor. Conor var under en period vår bästa spelare. Otroligt bra. Jag såg en rubrik och kände att det inte riktigt var vad jag ville säga. Han är också fantastisk. Det är härligt att ha sådana spelare.

– Det finns ingenting negativt att säga om Trent och hans utveckling. Det är en sällsynt story. Han är en spelare som folk kommer att prata om även om 20, 30 och 40 år. 

Mer om Jota:

– Jag kan inte säga så mycket om det. Han fick en smäll och kände av lite i höften. Han kunde hantera det, han startade inte, sedan startade han senast, gjorde målet och kände av det. Det är bara en liten känning, men det är sent på säsongen. Det är inte en fantastisk period att bli skadad.

Om han känner att laget överpresterat fram till den här punkten:

– Det är inte så viktigt vad jag tänker kring det. Som klubb, som Liverpool, inför säsongen var det viktigt att vi behövde få fart på allt igen. Nummer ett var att vi behövde bygga ett lag som kunde utmana om Champions League-platserna, i en liga som har fem eller sex lag – Arsenal, City, vi, Aston Villa, Tottenham, och dessutom United och Chelsea – som gör upp om fyra platser. 

– Det är bra att lyckas med det, men jag vill inte hylla oss själv för det heller, det var ett jobb vi behövde göra. Om man är där och avståndet inte är för långt så vill vi slåss om allt. För oss är det nästan en livslektion: Man bör aldrig glömma var man kommer ifrån. Glöm det inte. Det innebär att man kan njuta av stunden och köra på. 

– Varför skulle vi inte kunna lyckas? Ja, vi har det inte i egna händer. Vi måste vara där om något lag får problem, det är klart. Vi kan inte bara bli favoriter över en natt. Det är orimligt. 

– Enligt mig är vi där vi bör vara och låt oss göra det bästa av det. Om vi vinner ligan så hade jag varit väldigt glad, såklart. Så länge chansen finns tycker jag att vi bör försöka.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer