Rykte: Nederländsk duo kan göra Slot sällskap till Anfield

Bild till nyheten Rykte: Nederländsk duo kan göra Slot sällskap till Anfield
Crysencio Summerville och Lutsharel Geertruida uppvaktas av Liverpool.

I lördagens 2-2-match mot West Ham sågs Feyenoords vicekapten Lutsharel Geertruida på London Stadiums läktare eftersom laget hade spelledigt i helgen.

Enligt Daily Express lade spelaren ut en bild på Snapchat och med tanke på att hans tränare Arne Slot uppges vara mer eller mindre klar som Jürgen Klopps ersättare, slår nu De Telegraaf på stora trumman att Geertruida vill följa sin mentor till Anfield.

23-åringen, som kan spela överallt i försvaret och även som defensiv mittfältare, är den spelare som Slot använt sig av mest under sin tid som manager med 124 matcher.

Den här säsongen har Geertruida gjort sju mål och fyra assist och han står även noterad för sju A-landskamper, samtliga med Virgil van Dijk som kollega i mittlåset.

De Telegraaf hävdar att en prislapp på £30M kan få Feyenoord till förhandlingsbordet. Han har bara ett år kvar av sitt nuvarande kontrakt.

Romano: Kikar på Summerville

Samtidigt hävdar också transferprofeten Fabrizio Romano att klubben scoutar den blixtsnabbe Leeds-yttern Crysencio Summerville, 22, som gjort 20 mål och tio assist den här säsongen. 

I sin podcast "Here We Go" yttrar Romano följande:

"En mittback är prio – de kommer att värva en spelare på den positionen. Det är också sant att Summerville i Leeds United är en av de spelare som de följer. De har skickat sina scouter flera gånger, även innan (Michael) Edwards och (Richard) Hughes tillsattes av klubben." 

Leeds slåss för direktuppflyttning till Premier League och utfallet blir troligen avgörande för Summervilles framtid i klubben. Nederländaren ska även uppvaktas av Atletico Madrid. 

Många minns nog när Summerville sänkte Liverpool på Anfield med sitt sena 2-1-mål i oktober 2022. 

Om alla uppgifter skulle visa sig stämma till punkt och pricka ser det ut att kunna bli en nederländsk legion i klubben nästa säsong med tanke på att Virgil van Dijk, Cody Gakpo, Ryan Gravenberch och utlånade Sepp van den Berg redan står under kontrakt. 

🚩

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer